Fotograaf Grethe Rõõm

Beebifoto. Perepildistamine. Aktifoto. Pulmafoto. Fotostuudio Rõuges. Info: grethe@mugul.ee

Tegin ükspäev stuudios oma joogaharjutusi. Hästi vaikne oli. Aeg-ajalt kostis mõni linnusirts ja siis oli jälle vaikus. Kui järsku hakkas lähemale tulema me Preili Kolmese laul. Selline hele ja helge.

“Kus on minu koduke? Koduke nii armsake – seal, kus elab emmeke, sõsar väike lilleke”

Ta on selline laps, kes kogu aeg laulab. Päeva helgeks ja tuju heaks. Kõnnib mööda hoovi ja laulab. Korjab lilli ja laulab. Mängib ja laulab. Piisab mõnest korrast temaga kooslaulmisest, kui tal on viis selge ja sõnad – need tulevad parasjagu sellised, nagu parasjagu tulevad. Sõsar, väike lilleke:)

Tolle sama päeva õhtul pani ta ennast oma parema äranägemise järgi riidesse ja ütles, et nii, nüüd lähme ja teeme pilti. Oma nuku võttis ta ka kaasa. Nukk tuli meie juurde elama armsa nukumeistri Margiti käest. Nukumeistri veebikodu

Õigupoolest tulid nad kahekesi – kaks nukukest me pisi-Anni esimesel sünnipäeval. A sel pildistamispäeval oli pildil Kirksu oma nukuga.

Pildid on loomulikult tehtud Preili Kolmese juhendamisel. “Nüüd ma istun siia. Ja panen nuku enda kõrvale!”

Preili Kolmene on meil üks väga kindlameelne Preili Kolmene. Ideaalis (tema meelest:)) võiksidki asjad toimida nii, nagu tema ütleb. Sageli toimivadki – ta argumenteerib ja põhjendab ning väga veenvalt. “Vaata. Siin on ilus. Siin teeme pilti!”

Mõnikord muidugi juhtub, et tema põhjendused ei kõla teab mis veenvalt. Vähemalt suuremate (õe-venna) meelest. Siis võib Preili Kolmene täiesti daamilikult nentida, et täitsa pekkis. Ning kui sellest ei piisa, on Preili Kolmesel varuks Väga Kõva Hääl. Väga sageli ta seda õnneks ei kasuta:)

Üle kõige armastab Kirksuke kellegagi kaasas tohkendamist. See näeb välja nii, et emb-kumb meist (mina või issi) teeme õues oma toimetusi ning Kirksu käib ja aitab kaasa ning arutleb seejuures suurema osa ilmaasju läbi ning üle. Eile rohisid nad issiga kuuseistikuid. Ja rääkisid suvest. Ja perest. Ja poeskäimisest.

Ja siis mindi ujuma. Nimelt on natuke ootamatult kätte jõudnud suvi ühes mõnusalt soojade ilmadega. Tiigivesi muidugi pole veel soe, aga Kirks on üks vapper hingeke, kes sumab vette ja kiljub seal: “Appi, nii märg on!”:))

Et eile oli täitsa suvi (täna on ka, muuseas:)), siis läksime õhtul õue. Ja Kirksu, kes on oma pisikese õe suur fänn, ütles, et teeme ikka Anni soengu ka korda. Nüüd ongi Anni korras soenguga pildil:)