Fotograaf Grethe Rõõm

Beebifoto. Perepildistamine. Aktifoto. Pulmafoto. Fotostuudio Rõuges. Info: grethe@mugul.ee

Täna on emadepäev. Siin pildil on need, tänu kellele on see päev mu jaoks juba varsti 15 aastat erilise tähendusega. Üks imeline päev paljude imeliste päevade hulgas. Nagu Kirke ükskord ütles – iga päev võib emmele kalli teha! Iga päev on emadepäev! Ja isadepäev! Ja lastepäev! Ja vanaemadepäev! Ja vanaisadepäev!

Vahel juhtub elus uskumatuid asju. Eilne päev oli üks sellistest. Naljakal kombel pole ma kunagi mõelnud me perest kui suurperest kuni möödunud reedeni, mil meile helistati ja sooviti õnne, sest me pere oli tänu kohaliku omavalitsuse armsale soovitusele valitud üheks kolmest suurperest, kes kandideerivad Aasta Suurpere tiitlile.

Ja hoolimata sellest, et eile tunnustati me peret Aasta Suurpere 2013 tiitliga, ei mõtle ma jätkuvalt me perest kui suurperest. Neli last on hästi parasjagu. Meie jaoks praegu parasjagu.

Olen tänulik, et me elu ja toimetamised on kellelegi korda läinud. Ja veel enam tänulik kõigi nende heade ja armsate sõnade eest, mis eilne päev tõi! Ning ometi elame me lihtsalt oma elu. Nii nagu parasjagu oskame.

Eelmisel pühapäeval käis meil Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits külas. On kummaline olla korraga ise teiselpool lauda – ajakirjanikuna olen küsija-rollis olnud küll ja veel, vastaja-rollis seevastu mitte. Intervjuu Arteris

Helget emadepäeva! Ja palju armastust! Mitte ainult tänasesse, vaid igasse päeva.


Kirjutatud 12. mai 2013 , Lapsed, Minaise, Päevapüüdja, elu õied