Fotograaf Grethe Rõõm

Beebifoto. Perepildistamine. Aktifoto. Pulmafoto. Fotostuudio Rõuges. Info: grethe@mugul.ee

Need on olnud ühed joovastavalt ägedad üheksa aastat!

Kui sul on südames üks poisslaps, maailma kõige armsam ja krutskilisem ja vahel natuke torisev ja riiakas, aga enamasti häätujuline ja hell, siis pole hirmugi, et see süda ennast kuidagi nukrana tunneks. See poisslaps hoolitseb vaevata kõige eest: et su päevades oleks sisu – nii vaimne (jah, sa saad koos temaga harjutada kakskordkahte ja nuputada, mida sööb kobras) kui ka füüsiline (jah, sa saad nõrkemiseni vuhkida koolivahet, sest kord ununeb maha tühi klaaspurk, kord dressid). Ja sa saad koos temaga rõõmustada, kui ta seljatab oma hirmud ja sööstab skeitpargis või suusamäel alla sellistest kõrgustest, et tegelikult hoiad sa lihtsalt hinge kinni ja palud vaikselt, et püsi püsti!; ja sa saad koos temaga kurvastada, kui hoole ja armastusega kasvatatud uba lehed longu laseb. Või õues jalutaval tokerdunud karvaga koeral tundub kodust puudus olevat. Või sõber unustab sünnipäevale kutsumast.

Ja sa saad korduvalt endast välja minna. See poisslaps, kes on su südames sügaval, hoolitseb selle eest mängleva kergusega. Nagu ta hoolitseb sellegi eest, et sul oleks ikka ja jälle põhjust salamisi ja teinekord päris avalikult õnnepisaraid pühkida. Või teda lihtsalt kallistada.

Need üheksa aastat on olnud kõike muud kui igavad. Ja õigupoolest ei mäleta ma, et see me poisslaps oleks millalgi oianud, et tal on igav. Ta on üks vaimustav segu tuulepäisest asjatajast ja kallistusemaiast lapsest. Kes vahel tegutseb, ja siis mõtleb, ja teinekord trehvab vastupidi ka. Ja see teebki temast tema – mõnusalt isepäise, avala ja kavala, nupuka ja armsa pisikese ja juba nii suure mehe.

Ma armastan sind, mu pisike prints.


Kirjutatud 22. jaanuar 2013 , Lapsed, Minaise, elu õied